Competitie baanindeling voorjaar 2024 groen en geel

voorjaarscompetitie Groen

VOL

voorjaarscompetitie Geel

VOL

De Flairplay regels! Speel met plezier 

Tenniskids Blauw (4-6 jaar) 
Tenniskids Blauw is speciaal voor de jongste jeugd. Met verschillende eenvoudige en speelse oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden, waarbij plezier centraal staat. De oefeningen, zoals tik- en balspelletjes met en zonder racket, zijn volledig afgestemd op de leeftijd. Als de kinderen Tenniskids Blauw hebben doorlopen ontvangen zij een diploma. In de lessen gaan wij samen met de kinderen aan de slag met diverse onderdelen uit het diploma. Daarnaast leren de kinderen in de les hun concentratieboog vergroten (vaak +/-20 seconden en snel afgeleid), ze zijn bezig met de fijne- en grove motoriek en leren zij samenwerken en andere kinderen te helpen. Het racket waarmee gespeeld wordt is tussen de 45 - 48 cm lang. Dit is afhankelijk van de lengte, de kracht en de vaardigheden van het kind. Voor advies kunt u dit altijd aan de trainers vragen.
- Er zijn altijd uitzonderingen dus de trainers kunnen afwijken van de leeftijdgrens als dit beter is voor de ontwikkeling. 

Tenniskids Rood (tot en met 8 jaar) 
In deze fase maken kinderen verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ook zullen zij, spelenderwijs al kennis maken met het spelen van wedstrijdjes. Dit kan binnen de training zijn, maar ook als zij deelnemen met de Rode competitie of toernooitjes. In Rood spelen de kinderen met een zachte rode bal op een minibaan. Ook binnen deze categorie werken wij bij LTC De Meent met een diploma, en leren gedurende het trainingsseizoen verschillende facetten als: Bovenhands serveren, in balans blijven tijdens lopen en springen en leren zij de forehand en backhand slagen wat beter beheersen. In deze fase zijn de kinderen ook veel bezig met gooien en vangen, en zal niet alles met het racket gedaan worden. Het racket waarmee gespeeld wordt is tussen de 43 - 58 cm lang. Dit is afhankelijk van de lengte, de kracht en de vaardigheden van het kind. Voor advies kunt u dit altijd aan de trainers vragen.
- Er zijn altijd uitzonderingen dus de trainers kunnen afwijken van de leeftijdgrens als dit beter is voor de ontwikkeling.       

Tenniskids Oranje (8 t/m 10 jaar)
De kinderen leren in deze volgende fase nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Dit is de laatste fase dat wij als trainers werken met het zogeheten Tenniskids diploma. We gaan met onderdelen aan de slag als: voetenwerk, oplopen naar het net, en de service gecoördineerder uitvoeren vanaf een grotere afstand.  In Oranje spelen kinderen met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan. Ook in oranje leren kinderen wedstrijden spelen binnen de training maar kunnen zij ook meedoen met de Oranje competitie en toernooitjes.   Het racket waarmee gespeeld wordt is tussen de 58 - 63 cm lang. Dit is afhankelijk van de lengte, de kracht en de vaardigheden van het kind. Voor advies kunt u dit altijd aan de trainers vragen.
- Er zijn altijd uitzonderingen dus de trainers kunnen afwijken van de leeftijdgrens als dit beter is voor de ontwikkeling.   

Tenniskids Groen (10 t/m 12 jaar)
Dit is de laatste fase binnen het Tenniskids concept. Hierna gaan de kinderen spelen met de gele bal, in groen is de bal nog aangepast en iets zachter dan de gele bal. We bereiden de kinderen wel al voor op het spelen van tennis op een heel veld, zoals dat bij volwassen ook het geval is. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld, maar ook de atletische vaardigheden. Tactiek wordt in deze fase steeds belangrijker. In Groen worden de wedstrijden langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol. Competitie speel je in de Groene competitie, of de kinderen doen mee aan Groene toernooitjes. Wij werken hierbij niet meer met een diploma, maar hebben wel een trainingsschema waarbij alle facetten aan bod komen, tevens het spelen van een dubbelspel met een maatje.  Het racket waarmee gespeeld wordt is tussen de 63,5 - 66 cm lang. Dit is afhankelijk van de lengte, de kracht en de vaardigheden van het kind. Voor advies kunt u dit altijd aan de trainers vragen. 
- Er zijn altijd uitzonderingen dus de trainers kunnen afwijken van de leeftijdgrens als dit beter is voor de ontwikkeling.         

Junioren

Kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar noemen wij junioren. Jeugdspelers van 11 en 12 jaar oud kunnen in Tenniskids (t/m 12 jaar) spelen of bij de junioren. De tennisleraar kijkt wanneer een kind, qua niveau, kan doorstromen naar de junioren. Junioren spelen net zoals de senioren op een hele baan met de bekende gele tennisbal.

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

Wedstrijden spelen daagt uit en motiveert. Daarnaast maken kinderen makkelijker vrienden en zijn ze vaker op de vereniging. Dit leidt tot meer binding, waardoor ze langer lid blijven. Een win-win situatie voor zowel de jeugdspeler als de vereniging. Promoot dan ook het spelen van wedstrijden en zorg ervoor dat alle kinderen meedoen, ook aan verenigingsactiviteiten.