Rackets Bespannen

Goede snaren zijn, waardoor je comfortabel en pijnvrij kan spelen. Na een x-aantal uren tennissen is een snaar op, waardoor de snaar niks meer doet. Advies is om in ieder geval 1 keer per jaar je snaren te laten vervangen ook al is hij nog niet stuk. Speel je vaker per week adviseer ik ze ook vaker te vernieuwen.


Ook deze service biedt SmitsSpoprts aan. Laat je jouw racket bespannen bij SmitsSports, dan krijg je hoogwaardige service en snaren die goed getest zijn. SmitsSports zorgt ervoor dat er wordt bijgehouden welke snaar er wordt gebruikt en op hoeveel kilo hij bespannen is om zo de optimale setup te vinden. Bespannen bij SmitsSports is inclusief een nieuw grip (overgrip). 

 

SmitsSports adviseert 1 van de volgende 3 type snaren. 

Multifilament €27,50 (aanrader voor iedereen die een armvriendelijke snaar wil.)

De armvriendelijke en comfortabele snaren, ook wel multifilament snaren genoemd, zijn bedoeld voor spelers die zoekende zijn naar snaren met een hoog speelcomfort met veel gevoel en controle. Hierbij valt te denken aan mensen die blessuregevoelig zijn of al last hebben van een tennisarm, een tenniselleboog of iets dergelijks. Deze snaren zijn zo gefabriceerd dat het grootste deel van de trillingen dat optreedt wordt opgevangen door de snaar. Normaal gesproken worden deze trillingen opgevangen in het handvat van het frame en ook in de arm. Nu worden deze trillingen die ontstaan bij balimpact geabsorbeerd door de snaar. Dit werkt bevorderend voor blessures die op de loer liggen. 


Op momenten  zijn de multifilament snaren nog in ontwikkeling tot die tijd gebruiken wij de wilson sensation. 

  • Hybrid €27,50 (aanrader voor degene die iets meer controle willen en geen last hebben van hun arm)

De Hybrid snaar bestaat uit de krachtigste monofilamentsnaar en de krachtigste multifilamentsnaar wat resulteert in een hybridebesnaring, Deze snaar behoudt echter een goede dosis controle. Vergeleken met een volledige monofilament snaar geeft deze hybride snaar je een veel beter spanningsbehoud, wat ideaal is om vele uren te spelen en hetzelfde gevoel te behouden. Daarnaast biedt deze Hybride snaar meer comfort dan een volledige monofilament snaar dankzij de toevoeging van de multifilament dat het speelgevoel en het comfort van deze snaar verbetert. 

 

Op momenten  zijn de multifilament snaren nog in ontwikkeling tot die tijd gebruiken wij de wilson sensation. 

  • Soft Polyestersnaar €35,00 (voor de hardhitters en geen enkele arm blessures hebben)

De soft Polyester snaren zijn ideaal voor tennisspelers die zoeken naar een snaar waarin zij power en levensduur kunnen combineren. Deze snaren zijn vervaardigd uit zeer sterk materiaal met de maximale duurzaamheid. Polyester snaren bevatten een eenvoudige structuur. Ze bestaan namelijk uit één enkele polyester snaar met daaromheen een dunne coating. De opbouw zoals bij deze type snaar wordt daarom ook wel 'monofilament' genoemd. Regel bij deze snaren is dat hoe dunner de doorsnede van de snaar is, des te elastischer deze is. Dunnere snaren geven meer controle en gevoel. Vanzelfsprekend zijn dikkere tennisstrings duurzamer. Dankzij het gebruik van sterk materiaal gaan deze snaren langer mee dan een andere willekeurige snaar. Dit is dus ideaal voor wedstrijdspelers die meerdere malen per week op de baan te vinden zijn. Zij 'slijten' snaren en leggen over het algemeen veel power in hun slagen. Hierdoor hebben zij een wat stuggere snaar nodig die minder elastisch en soepel is. Met deze tennissnaren kan er veel power in de groundstrokes gelegd worden, aangezien er weinig trillingen optreden bij het balcontact.

De Soft polyester die smitssports gebruikt zijn van de merken Nordicdots en Tenx